mobiele telefoons, Ipads, tablets, laptops gezocht.

31 maart 2020

Via Jeroen Neimeijer werd de Raalter Uitdaging geattendeerd op de inzamelactie van mobiele telefoons, Ipads, tablets en laptops in Twente (CDA Twenterand) voor ouderen. Na wat navraag gedaan te hebben bij verschillende maatschappelijke organisaties blijkt dat ook in de gemeente #Raalte behoefte hieraan is.
Dus……

Oproep aan alle inwoners van de gemeente Raalte. Juist Nu! Graag het bericht helemaal doorlezen en zoveel mogelijk delen AUB.

Beste inwoners van de gemeente Raalte en daarbuiten,

Ik wil wat doen, in deze tijd en ik denk dat velen van jullie dat ook hebben. Vervolgens schoot mij het volgende idee te binnen en ik hoop, ik hoop echt dat velen van jullie hieraan mee willen werken.
De koning en onze minister Hugo de Jonge hebben opgeroepen om het “eenzaamheidsvirus” tegen te gaan. Vooral voor die mensen die nu noodgedwongen geen bezoek mogen ontvangen om allerlei redenen. Verpleeghuizen worden gesloten en videobellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Videobellen kan op veel manieren. Via de webcam van een computer maar ook op telefoons. Als er aan de voorkant een camera op zit is dat vaak al genoeg. Een oud toestel voldoet al!

Wat is de bedoeling:
Heb je een oud(er) apparaat in de kast liggen dan niet meer wordt gebruikt? Dan willen we deze gaan verzamelen en geven aan die mensen in de gemeente Raalte die daarmee contacten kunnen onderhouden in deze bizarre tijd. Zorg dat de pincode gereset is, dus geen pincode op het toestel en dat de app voor het beeldbellen al geïnstalleerd is. (Skype- of Face time). Ook is een goed zichtbare plek van de app op het apparaat aan te raden zodat het opstart-icoon van het programma zonder problemen kan worden gevonden.
Vergeet de oplader niet!

Waarom dit initiatief:
Misschien denk je maar iedereen heeft toch een telefoon? Ik denk het niet! Ik hoop dat we hierdoor meer ouderen in contact kunnen brengen met anderen en een klein steentje kunnen bijdragen. We hebben dit met de verschillende verzorgings- en verpleegtehuizen overlegt in onze gemeente en zij zijn geroerd, en vinden dit een topactie.
Mocht blijken dat we straks telefoons over gaan houden dan gaan we deze na de crisis doneren aan een goed doel.
Wat kun jij doen!
Heb je een telefoon over, met een camera en wil je deze afstaan. Meld je dan bij de Raalter Uitdaging. Dit kan door even een mail te sturen naar info@raalteruitdaging.nl of bel met Henny Zomer, 06-23 44 71 10.

Let op bij het afgeven van het toestel!
• is de pincode van het toestel verwijderd en is het toestel gereset;
• heb je de app geïnstalleerd en op een goede zichtbare plek op het toestel gezet (Skype of Face-time)
• heb je de oplader ook meegeleverd
Houd de Facebook pagina’s: Jeroen Neimeijer, Raalter Uitdaging en Henny Zomer goed in de gaten voor meer info.

En last but not least. Help ons door te delen. Hoe meer mensen dit lezen hoe beter dit is. Dank jullie wel!

Zoek

Het laatste nieuws

Nieuwsbrief november

Afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Mooie matches gemaakt en in december komt Sinterklaas nog bij de Raalter Uitdaging. Binnenkort meer

Scroll naar boven